Vertrouwenspersoon

Interne vertrouwenspersoon

Buro Lima streeft ernaar dat iedereen die verbonden is, op een fijne manier in contact staat met de ander. Hierbij zijn open communicatie en een goede relatie met elkaar van belang. Er wordt veel aandacht besteed aan het vroegtijdig oppikken van signalen, zodat eventuele problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. Wanneer het niet mogelijk is om dit met elkaar te doen, kan de vertrouwenspersoon ingeroepen worden.

De vertrouwenspersoon bij Buro Lima is: Deanne Candel. Deanne stelt zich voor:

Hallo allemaal, mijn naam is Deanne Candel en ik stel me graag voor als de Vertrouwenspersoon voor Buro Lima.

In vogelvlucht wie ik ben:
Ik woon in Uden, ben moeder van een volwassen zoon en zit al ruim 30 jaar in het HR vak. In het werkend leven zoek ik steeds naar vernieuwingen en uitdagingen, o.a. door het volgen van opleidingen. (bv. coaching, kernkwadranten, mediation en voice dialogue (meer bekend als “ik en mijn ikken”)).

In mijn vrije tijd zoek ik graag de gezelligheid op met vrienden/vriendinnen maar zeker ook rust door te lezen en films en documentaires te kijken.

Sinds enkele jaren ben ik gecertificeerd als Vertrouwenspersoon Ongewenst Gedrag en Integriteit en heb nascholingen gevolgd voor “vertrouwenspersoon en arbeidsconflict” en “vertrouwenspersoon rouw en verlies”. Er volgen er zeker nog meer. Samen met een collega Vertrouwenspersoon heb ik het Vertrouwenscollectief opgericht. (www.vertrouwenscollectief.nl)

Mijn rode draad? Dienstverlening aan, voor en met mensen. Ik doe het nooit alleen, maar altijd samen. En dat is precies waarom ik me met verve zal inzetten voor de teamleden van Buro Lima als Vertrouwenspersoon.

Wat is mijn rol als vertrouwenspersoon?
Hoewel hier veel over te vertellen valt, beperk ik me tot de hoofdlijn.
Eén van mijn hoofdtaken is het opvangen en begeleiden van teamleden, stagiaires en vrijwilligers welke zich geconfronteerd voelen met ongewenst gedrag en/of integriteitskwesties. Ik bied een luisterend oor, denk mee over mogelijke vervolgstappen, geef de nodige begeleiding en kan eventueel doorverwijzen naar andere partijen.

Een melder kan te allen tijde rekenen op volledige vertrouwelijkheid. De melder is degene die bepaalt óf en welke stappen er worden gezet. Wil iemand alleen zijn of haar verhaal doen? Dat is ook prima. Voel je welkom!

Hoe kun je me bereiken?
Per mail: deanne@vertrouwenscollectief.nl
Telefonisch: 06 205 302 48

Wil je meer weten?
Bel of mail me gerust, of het nu gaat over het vertrouwenswerk, mij als persoon of een melding. Ik sta je graag te woord.

Externe vertrouwenspersoon

Voor de jeugdigen van Buro Lima en hun ouders is er de mogelijkheid om contact op te nemen met een externe cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang van Adviespunt Zorgbelang. Deze persoon is onafhankelijk en is bedoeld om de cliënten en vertegenwoordigers te ondersteunen bij onder andere onvrijwillige zorg, onvrede bij opname en verblijf of ondersteuning bij het doorlopen van een klachtenprocedure.

De cliëntvertrouwenspersoon die verbonden is aan Buro Lima, is Nicole Kuipers. Haar gegevens zijn: 06-42054885, nkuijpers@zorgbelang-brabant.nl.