De ouderen helpen de jeugdigen

Een mooie samenwerking tussen 2 zorginstellingen in Heeswijk-Dinther.
Daar waar de ouderen van de dagbesteding van Laverhof creatief in de weer gingen met ballonnen en papier maché, konden de jeugdigen van Buro Lima deze kerstballen mooi versieren.

Bij de gespecialiseerde dagbesteding van Laverhof wordt een dagprogramma geboden waarbij aandacht is voor activiteiten, contact met anderen en geestelijk en lichamelijk in beweging blijven het uitgangspunt is. Een mooi initiatief van Jolanda van Os, werkzaam bij Laverhof op deze dagbesteding én moeder van Jelle, een van de jeugdigen die woont bij Buro Lima. Zij zorgde de verbinding tussen beide zorginstellingen en zette een mooi initiatief op door ze samen aan een project te laten werken.
Helaas door de corona-maatregelen kon dit niet samen, op 1 locatie. Maar Jolanda liet de ouderen de kerstballen maken bij Laverhof, zodat de jeugdigen deze in hun eigen woonhuis konden versieren.

Voor de jeugdigen van Buro Lima is het de eerste keer voor ze dat ze een kerstboom met zelfgemaakte kerstversiering hebben. Ze mochten vooraf een plaatje kiezen wat op de kerstbal kwam te staan. De ene had een foto van een betonwagen, de ander van Enzo Knol. En Jelle had gewoon een knappe foto van zichzelf. Iedereen uit huis 3 heeft deelgenomen en op zijn eigen manier genoten.

De jeugdigen met hun begeleiders waren samen met enkele ouders. Bij Buro Lima worden deze momenten 100% SAMEN genoemd. Het was een fijne en gezellige middag.

Deel dit bericht:

Kerstballen

Laatste nieuwsberichten

Bedankt

Weer een succesvolle BLdoet achter de rug

Het weekend van 15 en 16 maart 2024 stond weer in het teken van NLdoet. De grote landelijke vrijwilligersdagen. Buro Lima doopt deze dagen om tot BLdoet; een dag waarbij...

Logo open dag

Buro Lima opent haar deuren

‘Als je dit jaar 15 jaar bestaat en nét voor corona-tijd 3 prachtige huizen hebt gerealiseerd, dan is het wel tijd om onze deuren eenmalig voor een breed publiek te...

Dagbesteding

Uitbreiding dagbestedingsaanbod

Het dagbestedingsaanbod van Buro Lima is uitgebreid. Er werd door 8 jeugdigen gebruik gemaakt van de locatie in de pastorie en de aangebouwde units. Bij Buro Lima is dagbesteding in...